Duran Duran

Duran Duran

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Human League-Video Clips



"Keep Feeling Fascination"





"Don't You Want Me"

Human League


Οι "Ηuman League" ήταν ένα αγγλικό (synthpop) group που σχηματίστηκε το 1977. Κατα βάση της μετά punk σύνθεσης γκρούπ με κέντρο την πόλη του (Sheffield), Ηνωμένο Βασίλειο που έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα (New Wave) της δεκαετίας του'80. Oι "Martyn Ware και Ian Craig Marsh" και οι δύο εργάζονται ως προγραμματιστές υπολογιστών το 1977,και σε συνδυασμό με την αγάπη τους για την ποπ μουσική.Ξεκίνησαν με την αγορά ενός (synth Roland System 100) ,και άρχισαν να δημιουργούν τη δική τους μουσική σε δικιες τους εγκατάστασεις. Αρχικά σχημάτισαν το γκρούπ "The Dead Daughter", το οποίο στη συνέχεια συνέχισε με μπασίστα τον (Adi Newton).Ο Marsh άρχισε να ψάχνει για τραγουδιστή, η πρώτη τους επιλογή,ήταν ο Glenn Gregory (ο οποίος θα γίνει μετά ο τραγουδιστής της μπάντας, Heaven 17).Το πρώτο τους single κυκλοφορεί το 1978 με την ονομασία "Being Boiled",το οποίο ήταν ένα σκοτεινό προ-βιομηχανικό κομμάτι.Ο επόμενος δίσκος τους το "Empire State Ηuman" είχε μέτρια επιτυχία, ωστόσο το άλμπουμ του 1979 "Reproduction" και του 1980 το"Τravelogue"δεν πούλησαν καθόλου. Αυτό προκάλεσε ρήγμα στο group, και έτσι το 1980, ο (Ian Marsh και Martyn Ware) εγκατέλειψε το γκρούπ. Μετά τη διάσπαση της αρχικής σύνθεσης,και με τον ερχομό του (Phillip Adrian Wright) και την ένταξη του στο γκρούπ,και μαζί με τον "Oakey"βγάζουν ακόμα ένα single το"Βoys And Girls"όπου ήταν και αυτό ακόμα μια αποτυχία. Για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων που είχαν συνέχισαν την περιοδεία, τους προσλαμβάνοντας τον μπασίστα "Ian Βurden",και δύο τραγουδίστριες,την "Susanne Sulley και Joanne Catherall", που ήταν συμμαθήτριες ,στο Sheffield, και έτσι κατάφεραν να ολοκληρώσουν την περιοδεία τους.Το 1981, η (Virgin Records) θα συνάψει συμβόλαιο με τον πρώην παραγωγό των "Stranglers" Martin Rushent, και το πρώτο τους single θα είναι το"The Sound of the Crowd", το οποίο καταφέρνει να φέρει επιτυχία στα (singles charts).Mε τον Κιθαρίστα "Jo Callis" και τον "Rushent" κυκλοφορούν το άλμπουμ με την ονομασία "Dare" oπού γνωρίζει μεγάλη επιτυχία,τα "Open Your Heart", "Love Αction" και το πιο γνωστό "Don't You Want Me", το οποίο έφτασε στο νούμερο ένα στα UK charts κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων του 1981 και ήταν μία από τις μεγαλύτερες πωλήσεις singles του ίδιου έτους, και, επίσης,ηταν στο νούμερο ένα και στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1982.Και τα τρια αυτά τραγούδια είχαν εντυπωσιακα (Promo Videos)
To γκρούπ είχε μια σειρά απο άλλες επιτυχίες μεχρι να ξεθωριάσουν προς τα μέσα της δεκαετίας του 1980.Το 1986, το γκρούπ βρέθηκε σε δημιουργική στασιμότητα,και αγωνίζονται για την δημιουργία καινούργιων επιτυχιών αλλα μάταια,τελικα το γκρούπ διαλύθηκε το 1995.

The Madness (One Step Beyond) Video Clip



The Madness


Οι "Madness", άρχισαν να παίρνουν το σχήμα τους στο Λονδίνου,το 1976 απο μια μπάντα που ονομάζονταν "Invaders".Tους "Madness" περιλαμβάνουν (MikeBarson (γεν. 21 Απριλίου 1958, στο Λονδίνο, Αγγλία), στα πληκτρα (MarkBedford (γεν. 24 Αυγούστου 1961 στο Λονδίνο, Αγγλία), μπάσο ChrisForeman (γενν. 8 Αυγούστου 1958, στο Λονδίνο, Αγγλία), κιθάρα (Graham "Suggs" McPherson (γεν. 13 Ιανουαρίου 1961, στο Hastings, Αγγλία), Perforemer (ChasSmash (γενν. Cathal Smythe, 14 Ιανουαρίου 1959), Tρομπέτα (LeeThompson (γεν. 5 Οκτωβρίου 1957, στο Λονδίνο, Αγγλία)? DanWoodgate (γεννηθείς στις 19 Οκτωβρίου 1960, στο Λονδίνο, Αγγλία), τα τύμπανα.Oι Madness πρωτοπόροι του μουσικού κύματος της (ska),κάνουν την εμφανισή τους στα τέλη της δεκαετίας του1970 στην Βρεττανική ποπ μουσική σκηνή.Η ενσωμάτωση των ρυθμών τρομπέτας και των ρυθμίσεων στον ήχο,έμελλε αργότερα στην γεννήση της μουσικής "reggae",Το καινοτόμο σε ρυθμό και ήχο τραγούδι "One Step Beyond" έκάνε θράυση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι στίχοι των τραγουδιών, σε όλες τις εκτελέσεις τους,κάνουν συχνά βαθυστόχαστες παρατηρήσεις σχετικά με καθημερινές ανησυχίες της εργατικής τάξης στο Λονδίνο. Αυτός ο συνδυασμός (ανόητη και σοβαρή μουσική) βοήθησαν του "Madness" να γίνουν ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά γκρουπ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, αλλα παρέμεναν άγνωστοι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι που η ζωή απο τα μέλη του γκρούπ άρχιζε να αλλάζει το ίδιο και οι περιουσίες τους,μέχρι το 1986 όπου και διαλύθηκε το συγκρότημα. Αλλά ποτέ δεν έμεινε εντελώς εκτός των μουσικών δρώμενων, περιστασιακά έκανα ζωντανές εμφανίσεις μέχρι και την δεκαετία του 2000.
Δισκογραφικά ξεχωρίζουν τα εξής:One Step Beyond... ,Presents the Rise & Fall ,Wonderful.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Tears For Fears (Pale Shelter) Video Clip.

Tears For Fears


Τα μέλη των "Tears For Fears" περιλαμβάνουν τους (Roland Orzabal) (γεν. 1961), κιθάρα, keyboard, τραγούδι,και τον (Curt Smith) (γεν. 1961), μπάσο, φωνητικά, και ο "Ian Stanley", στα πληκτρα.
Οι "Tears For Fears" κύριοι εκπρόσωποι της εσωστρεφής "βρετανικής ποπ", σύμφωνα με τον (John Rockwell) στην εφημερίδα New York Times, oι "Tears For Fears" συνδυάζουν,τους στίχους σε μια αισθησιακή ποπ μουσική. Οι "Orzabal και Smith" και οι δύο προέρχονται από το "Bath", στη νοτιοδυτική Αγγλία. Άρχισαν να παίζουν μουσική μαζί, όταν ήταν δυσαρεστημένοι σε ηλικία δεκατριών ετών. Η πρώτη τους ηχογράφηση, το "Sound Of Silence", έγινε στο "Bath", και σε ηλικία των δεκαπέντε, άρχιζαν να παίζουν σε συναυλίες τοπικές λέσχες,και γενικότερα να πειραματίζονται με διάφορες μορφές του rock 'n' roll και της λαϊκής μουσικής. Λίγο αργότερα,"Orzabal,και Smith" δημιούργησαν το πρώτο τους γκρουπ,που έμελλε να είναι και το καθοριστικό στην μετεπειτα μουσική τους πορεία.Το ονομα τους το γκρουπ το πήρε απο ένα βιβλίο του ψυχοθεραπευτή "Arthur Janov"με τον τίτλο (Primal Scream).Ο Janov στις θεωρίες υποστηρίζε ότι οι συναισθηματικές διαταραχές που προέρχονται από την οδυνηρή και έγκαιρη αναγνώριση της γονικής εγκατάλειψης,έρχεται σε άμεση αντιπαράθεση, όπως είναι η οργή το "Primal Scream",είναι απαραίτητη για την ψυχική υγεία των ενηλίκων.
Δισκογραφικά ξεχωρίζουν τα εξής: "The Hurting","Songs from the Big Chair ".

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Παλιές Τηλεοπτικές Ξένες Σειρές "Dynasty"


H "Δυναστεία" ή "Dynasty" ήταν μια αμερικανικη τηλεοπτική σαπουνόπερα που (ABC),η προβολή της κράτησε απο τις (12 Ιανουαρίου 1981 έως 11 Μαΐου 1989) και προβάλλονταν στις ΗΠΑ. Η σειρά περιστρέφονταν γύρω απο τις "Ιντριγκες" και τα "Πάθη" των "Carringtons" και των "Colbys", δύο πλούσιες οικογένειες που ζούσαν στο Denver, του Colorado.Η σειρά προβλήθηκε και απο το Ελληνικό κρατικό κανάλι,γύρω στο 1984.


Talk-Talk (It's My Life) Video Clip.





Talk-Talk


Οι "Talk-Talk"αποτελούνταν απο τούς (Mark Hollis, γεν. 1955 στο Τότεναμ, Αγγλία), Performer (Lee Harris), Drums (Paul Webb), μπάσο (Simon Brenner).

Oι "Talk Talk" γνωστό συγκρότημα χαμηλών τόνων αλλα με πολλη πετυχημένη παρουσία στην (Britpop) του 1980 (σημ.:Βρεττανική ποπ σκηνή)
Οι "Talk Talk" ιδρύθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 όταν ο "Paul Webb και Lee Harris" οι οποιοι έκαναν κάποια (demo) στο στούντιο, με παραγωγο τον "Ed Hollis",πρότειναν και οι δύο οτι θα πρέπει ο μικρότερος αδερφός, "Mark Hollis" να δοκιμάσει το χέρι του στη συγγραφή τραγουδιών και οι τρεις μαζί αμέσως αποφάσισαν οτι θα πρέπει οι ιδιοινα γράφουν και την μουσική.Με τον ερχομό του keyboardist, "Simon Brenner",άρχισαν να ψάχνουν για το όνομα του (Group) και αποφάσισαν στην ονομασία "Talk Talk". Μεχρι τότε το συγκρότημα δεν είχε κιθαρίστα, μια σκόπιμη παράλειψη απο τους "Τalk Talk",όπου τελικά κατάφεραν να υπογραψουν συμβόλαιο με την (EMI).Το 1982, κυκλοφορουν το "Mirror Man"όπου και κάνει το ντεμπούτο τους,και μετα το γκρουπ εκτινάσεται με την επιτυχίες όπως το "It's My Life" και
το "Such A Shame", το 1984, το 1991 το γκρουπ αποφασίζει να διαλυθεί.
Δισκογραφικά ξεχωρίζουν τα εξής: Laughing Stock,Spirit of Eden.

Duran Duran

Duran Duran