Duran Duran

Duran Duran

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Leonard Cohen, "Ο Πολυτάλαντος".


Leonard Cohen Norman γεννημένος την, 21 Σεπτεμβρίου 1934 στο Westmount του Κεμπέκ, Καναδάς.Ο ίδιος ήταν και μουσικός, ποιητής,στιχουργός και μυθιστοριογράφος.Ο Cohen δημοσίευσε το πρώτο βιβλίο ποίησης στο Μόντρεαλ το 1956 και το πρώτο του το μυθιστόρημα το 1963.Στα έργα του συχνά ασχολείται με την εξερεύνηση της θρησκείας, της απομόνωσης, τη σεξουαλικότητα και πολύπλοκες διαπροσωπικές σχέσεις.
Ο Cohen στα πρώιμα τραγούδια πολλά από τα οποία τα έγραψε το 1967,τα τραγούδια του Leonard Cohen έχουν τις ρίζες τους στην ευρωπαϊκή λαϊκή μουσική. Στην δεκαετία του 1970,άρχιζε σιγα σιγα να δίνει στα τραγούδια του ενα πιο ποπ χαρακτήρα.Από τη δεκαετία του 1980 ο Leonard Cohen είχε ξελιχθεί σε ένα μπάσο βαρύτονο τραγουδιστή της εποχής και έκανε την διαφορά απο τους υπόλοιπους ερμηνευτές της εποχής.
Πάνω από χίλιες ερμηνείες του Cohen σε τραγούδια του έχουν καταγραφεί, και το έργο του μπορεί να χαρακτηριστεί, ως επιρροή σε ένα ευρύ φάσμα (Performer-songwriters) σε όλο τον κόσμο.

Depeche Mode


Oι Depeche Mode ιδρύονται το 1980,στο Basildon της Αγγλίας
Το συγκρότημα πήρε "σάρκα και οστά" στο Βasildon, του Essex, από τους (Andy Fletcher και Martin Gore και στα πλήκτρα τον Vince Clarke).Mε τoν ερχομό τουDavid Gahan, σταμάτησε την εύρεση κιθαρίστα,και έτσι το συγκρότημα έγινε καθαρά ηλεκτρονικό (με τον τίτλο "Depeche Mode").Το τίμημα ήταν το Group να αποκτήσει "πιστούς οπαδούς" μετά απο ένα χρόνο στα μουσικά δρώμενα με το ασυνήθιστο για την επoχή όνομα "Depeche Mode" και φυσικά η ύπογραφή συμβολαίου με την δισκογραφική εταιρεία (Mute Records) άργησε και αυτή.Το πρώτο Single των Depeche Mode με τίτλο "Dreaming of Me" αποτέλεσε ένα Ηit εκείνη την εποχή,και στην συνέχεια το "New Life", που ανέβηκε στο No.11 των UK Charts, και το "Just Can't Get Enough", το οποίο ήταν μέσα στο Τop Ten.Ο Δίσκος "Speak & Spell"των Depeche Mode έκανε το ντεμπούτο του ,τον Νοέμβριο του 1981.

Δισκογραφικά ξεχωρίζουν οι εξής:Speak & Spell ,Some Great Reward,Music for the Masses,
Violator,Songs of Faith and Devotion,Playing the Angel

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (ΜΟΣΧΑ 1980)


Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 1980,Που έγιναν επισήμως γνωστή ως ΧΧΙΙ.Η Ολυμπιάδα, της Μόσχας ήταν η πρώτη που διοργανώνονταν στην ανατολική Ευρώπη.Οι αγώνς σκαφών έγιναν στο Ταλίν, και μερικοί από τους προκριματικούς του ποδοσφαίρου έγιναν στο Λένινγκραντ, Κίεβο, και το Μινσκ.


TimeLine of 1980,Iανουάριος

16 Ιανουαρίου 1980 -Ο Paul McCartney συλλαμβάνεται στο Τόκιο διότι βρέθηκε στην κατοχή του 1100 γραμμάρια μαριχουάνας. Και έτσι η προγραμματισμένη περιοδείa του Paul Mc.Cartney ακυρώνεται.
Και στις 25 Ιανουαρίου 1980,Ο Paul McCartney αποφυλακίζεται ,και εκδιώχνεται απο τις Ιαπωνέζικες αρχές.

Music TimeLine of The 80's (Part 1)

Το έτος ξεκινά με μια αποστασιοποιηση απο την μουσική Ντίσκο, Η οποία προκαλεί την πλειοψηφία των μουσικών να εγκαταλείψουν τη χρήση των ακουστικών και αναλογικών μέσων στην δημιουργία της Μουσικής (Disco) μέσα σε μια προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί από οτιδήποτε σχετίζεται με την Ντίσκο μουσική (με εξαίρεση τα ντράμς). Η δεκαετία θα κυριαρχηθεί από την ψηφιακή σύνθεση της μουσικής, Με αποτέλεσμα πολλοί Performers της προηγούμενης δεκαετίας να βρεθούν χωρίς δουλεια. Οι μόνοι που θα "αντέξουν" σε αυτή την αλλαγή της μουσικής κουλτούρας θα είναι οι(Beatles και ο Elton John).

Spandau Ballet (True) Video Clip



Spandau Ballet (True) Lyrics

So true
Funny how it seems
Always in time, but never in line for dreams
Head over heels,when toe to toe
This is the sound of my soul
This is the sound
I bought a ticket to the world
But now Ive come back again
Why do I find it hard to write the next line
When I want the truth to be said
I know this much is true
With a thrill in my head an a pill on my tongue
Dissolve the nerves that have just begun
Listening to marvin all night long
This is the sound of my soul
This is the sound
Always slipping from my hands
Sands a time of ts own
Take your seaside arms and write the next line
Oh I want the truth to be known

Oι Spandau Ballet (The Romantics)


Oι Spandau Ballet ήταν ένα δημοφιλές βρετανικό συγκρότημα στη δεκαετία του 1980. Ο Tony Hadley στα φωνητικά,τα αδέλφια "Gary Kemp και Martin Kemp" σε κιθάρα και μπάσο αντιστοιχα,Ο Gary ήταν επίσης και Performer,O Steve Norman στο σαξόφωνο και John Keeble στα Ντράμς.O Gary Kemp έγραψε τα περισσότερα τραγούδια και την μουσική του συγκροτήματος.Αρχικά, οι Spandau Ballet θα μπορούν να χαρακτηριστούν ώς ένα μείγμα "synth-pop και funk",Υπήρξαν εξαιρετικά δημοφιλείς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως και οι "αντίπαλοι τους"Duran Duran ".Την ονομασία του το Συγκρότημα την πήρε απο το στρατοπεδο συγκέντρωσης (Spandau) όπου γίνονταν πάρα πολλες εκτελέσεις Εβραίων κατα την κατοχή απο τους Γερμανούς.Μεγάλη επιτύχια αποτέλεσε το τραγουδί τους "Τrue" το οποίο ήταν στα Τop Ten της Αμερικής.Οι Spandau Ballet, ξεκίνησαν να παίζουν αρχικα σε νυκτερινά κέντρα του Λονδίνου,όπου με το καλοντυμένο ντύσιμο τους και την σκηνική τους παρούσια χαρακτηρίστηκαν ώς το "New Romantic" Group, της εποχής.





Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Υπερ Ατού !


Δεν υπάρχουν λόγια...για τις κάρτες υπερ ατού,που παίζαμε μικροί.Για τους πιο νεότερους
λίγα πληροφοριακά στοιχεία. Λοιπόν οι κάρτες υπερ ατου,ήταν κάρτες με φωτό και τεχνικά στοιχεία του εικονιζόμενου αντικειμένου όπως για παράδειγμα (Αγ.Αυτοκίνητα,Κλασσικά αυτοκίνητα,μοτοσικλέτες,Τρακτερ,Στρατιωτικά οχήματα,αεροπλάνα,Φόρμουλα 1) και άλλα πολλά,ο σκοπος του παιχνιδιού ήταν ποιος θα μαζέψει όλες τις κάρτες απο τους αντιπάλους του.Αν θυμάμαι καλά οι κάρτες ήταν γύρω στις 35.

Kim Wilde (Cambodia) Video Clip.



Kim Wilde (Cambodia) Lyrics

Well he was thailand based
She was an airforce wife
He used to fly weekends
It was the easy life
But then it turned around
And he began to change
She didnt wonder then
She didnt think it strange
But then he got a call
He had to leave that night
He couldnt say too much
But it would be alright
He didnt need to pack
Theyd meet the next night
He had a job to do
Flying to cambodia

And as the nights passed by
She tried to trace the past
The way he used to look
The way he used to laugh
I guess shell never know
What got inside his soul
She couldnt make it out
Just couldnt take it all
He had the saddest eyes
The girl had ever seen
He used to cry some nights
As though he lived a dream
Ans as she held him close
He used to search her face
As though she knew the truth
Lost inside cambodia

But then a call came through
They said hed soon be home
She had to pack a case
And they would make a rendez-vous
But now a year has passed
And not a single word
And all the love she knew
Has disappeared out in the haze
Cambodia - dont cry now - no tears now

And now the years have passed
With not a single word
But there is only one thing left
I know for sure
She wont see his face again

Kim Wilde!


Η Kim Wilde (Kim Smith) γεννήθηκε στο Chiswick, που βρίσκεται στο West London, στις 18 Nοεμβρίου του 1960. Όπου είχε μετακόμισει με την οικογένειά της από το(Hertfordshire) σε ηλικία 9 χρονών.Σχολείο πήγε στο (Presdales School),και μετέπειτα στο St. Albans College of Art & Design, όπου και αποφοίτησε το 1980.Πώς άρχισαν όλα;.Τα πρώτα θεμέλια για τη μουσική της καριέρα της Kim τα πήρε απο τον πατέρα της (Marty Wilde) όπου είχε διατέλεσει "rock 'n roll star" στην δεκαετία του '60, και απο την μητέρα της "Joice Baker" που ήταν επίσης τραγουδίστρια. Ο μικρότερος αδερφός της Κιμ, Ρίκι, ασχολιόταν και αυτός με την μουσική από πολύ νωρίς και επίσης έβγαλε και αυτός κάποιους δίσκους.
Το 1980, σε ηλικία δεκαεννιά χρονών η Kim, και με την βοήθεια του πατέρα της έκανε ένα άλμπουμ στο στούντιο,με Country στίχο και τραγούδι, Ο πατέρας της Κίμ, Marty μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να κλείσει ακόμα ενα ραντεβού για ηχογράφηση. Όπου ερμηνεύει το "Kids in America", όπου το είχε γράψει ο μικροτερος αδελφος της Ricky,όπου και αργότερα έγινε επιτυχία.

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Oι (DURAN DURAN) είναι εδώ!


To Group πήρε το όνομά του από τον χαρακτήρα Durand Durand στην Ταινία Barbarella (1968). Τα μέλη τους (John Taylor, Simon Le Bon, Nick Rhodes, Andy Taylor, Warren Cuccurullo, Roger Taylor)
Εμπνευσμένοι από τους David Bowie και Roxy Music, καθώς και την μετά-punk και disco εποχή, οι Nick Rhodes (πλήκτρα) και ο John Taylor (κιθάρα) δημιουργούν τους Duran Duran το 1978 μαζί με τους φίλους τους Simon Colley (μπάσο, κλαρινέτο) και τον Stephen Duffy (τραγούδι) . Το Group ξεκίνησε να παίζει σε συναυλίες στο Birmingham. Μέσα σε ένα χρόνο, οι Duffy και Colley θα αντικαταστάθούν από τον πρώην τραγουδιστή Andy Taylor και ντράμερ τον Roger Taylor. Μετά την εγγραφή ενός demo, ο John Taylor στο μπάσο και κιθαρίστας John Curtis μπαίνουν στο συγκρότημα. Ωστόσο, οι Duran Duran είχαν ενα πρόβλημα εξεύρεσης τραγουδιστή, και μετά την αποχώρηση του Wickett το 1979.Ο Simon LeBon, μέλος του πανκ Group (Dog Days) και φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Birmingham, θα εντάχθει στις αρχές του 1980 σε ρόλο (Performer).

Video Games of the 1980's !!!


Ποιος μπορει να ξεχάσει τα Video Games της δεκαετίας του 1980...
πόσα βραδια μειναμε αγρυπνοι για να τελειωσουμε το αγαπημένο μας παιχνιδι
και ποσες φορές δεν ξοδεύαμε το χαρτζιλίκη μας μεσα στις αίθοσες των (Video Games)
ή αλλίως γνωστα ως (Αrcade rooms)...
Τι να πρωτοθυμηθούμε... (Pac Man,BombJack,1942,Golden Axe,Wonderboy,DonkeyKong...
και αλλα πολλά,που για να τα παραθέσουμε θα φαμε όλη μας την ημέρα

Link για να φρεσκάρουμε τις ικανοτητές μας είναι...
http://www.tripletsandus.com/80s/80s_games/arcade.htm

Ελπίζω να περασετε καλά έστω και για λιγο παίζοντας
(Κλασσικά Video Games)

Ο Θρυλικός "Michael Jackson" και οι Jackson 5.



Η Ιστορία του"Michael Joseph Jackson" άρχισε όταν γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1958 στο Γκάρι, της Ιντιάνα. Ήταν το έβδομο από τα εννέα παιδιά. (αδ'ελφια: Sigmund "Jackie", Toriano "Τίτο", Jermaine, Marlon, Στίβεν "Randy", και αδελφές Rebbie, Janet και La Toya-Jackson),Ο Michael Jackson ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία των 5 ετών,ώς τραγουδιστής των Jackson 5, που δημιουργήθηκαν το 1964. Οι Jackson 5, (Jackie, Jermaine, Tito, Marlon και τραγουδιστής ο Μάικλ) έπαιζαν σε τοπικους συλλόγους και σε μπαρ στο Gary της Indiana και άρχισαν σιγα σιγα να βγαινουν και πέρα απο τα όρια της πολιτείας καθως αυξανόταν οι δημοσιοτητά τους.Το 1968, ο Μπόμπι Τέιλορ και η Vancouvers ανακάλυπτουν τους "The Jackson Five" όπου και δίνουν μια οντισιόν στην (MOTOWN Records). Τελικά Οι Jackson 5 υπογραφουν στην (MOTOWN Records) και μετακόμιζουν μόνιμα στην Καλιφόρνια.Τα πρώτα 4 singles, "I Want You Back", "ABC", "The Love You Save", και "Ι'll Be Thereί" όλα έγιναν στις ΗΠΑ Νο1 hits. Οι Jackson 5 κανουν 14 άλμπουμ στην MOTOWN Records.

Olivia Newton John "Magic"



Olivia Newton John "Magic" Lyrics


Come take my hand
You should know me
I've always been in your mind
You know that I'll be kind
I'll be guiding you

Building your dream
Has to start now
There's no other road to take
You won't make a mistake
I'll be guiding you

You have to believe we are magic
Nothin' can stand in our way
You have to believe we are magic
Don't let your aim ever stray
And if all your hopes survive
Your destiny will arrive
I'll bring all your dreams alive
For you

From where I stand
You are home free
The planets align so rare
There's promise in the air
And I'm guiding you

Through every turn I'll be near you
I'll come anytime you call
I'll catch you when you fall
I'll be guiding you

You have to believe we are magic
Nothin' can stand in our way
You have to believe we are magic
Don't let your aim ever stray
And if all your hopes survive
Your destiny will arrive
I'll bring all your dreams alive
For you

Mία Κουκλα στην 3η Θέση (Olivia Newton John)


H Olivia Newton-John γεννήθηκε στο Cambridge της Αγγλίας στις 26 Σεπτεμβρίου 1948. Η οικογένειά της μετακόμισε στην Αυστραλία όταν ήταν η ίδια ήταν 5 ετών. Η μητέρα της ήταν Γερμανίδα, κόρη του φυσικόυ Max Born, ο πατέρας της ήταν Ουαλλός, καθηγητής στο Κέιμπριτζ. Παρά το ακαδημαϊκό υπόβαθρο που είχαν οι γονείς της, Η Olivia νωρίς έδειξε ενδιαφέρον για το τραγούδι, Αρχικά ξεκίνησε σε μια τοπική μπάντα που ονομάζεται Sol. Απαρτίζονταν απο τέσσερα παιδιά απο το σχολείο, και αργότερα μπήκε στην μπάντα και ο αδελφός της στο τραγούδι. Επίσης πρωταγωνίστησε στην ταινία "Funny Things Happen Down Under", καθώς επίσης και σε δευτερο πρωταγωνιστικο ρόλο στην ταινία "Grease" στο πλευρό του John Travolta.

Δισκογραφικά ξεχωρίζουν το "Ιf Not For You" 1971, το "Have You Ever Been Mellow" 1975 το "Physical" 1981.

Οι Τοπ Ταινιες του 1980




Πως μπορουμε να ξεχάσουμε τις απο πιο καλες ταινιες του έτους 1980...
αυτές είναι
1.
The Empire Strikes Back (με πωλήσεις πάνω απο 290 εκ. δολλάρια)
2.
Superman II (με πωλήσεις πάνω απο 108 εκ. δολλάρια)
3.
Stir Crazy (με πωλήσεις πάνω απο 83 εκ. δολλάρια)























Pink Floyd-"Another Brick On The Wall,Part II"


Pink Floyd-"Another Brick On The Wall,Part II"
Lyrics


We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone
Hey! Teachers! Leave them kids alone!
All in all it's just another brick in the wall.
All in all you're just another brick in the wall.

We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone
Hey! Teachers! Leave them kids alone!
All in all it's just another brick in the wall.
All in all you're just another brick in the wall.

"Wrong, Do it again!"
"If you don't eat yer meat, you can't have any pudding. How can you
have any pudding if you don't eat yer meat?"
"You! Yes, you behind the bikesheds, stand still laddy!"

Duran Duran

Duran Duran